Öneride bulun

Müstakbel Türk'ten Sözde Vatandaşa / Cumhuriyet ve Kürtler

Türkiye siyasetinin aktörleri, bürokrasi, siyasi akımlar ve sıradan yurttaşlar Kürt meselesini nasıl algıladı? Cumhuriyet, milliyetçilik, sol, yurttaşlar Kürt meselesini nasıl, hangi kavramlarla ‘gördü’? Mesut Yeğen, bu temel soruya cevap arıyor elinizdeki kitaptaki makalelerinde. Bu meselenin ve onu halletmek için izlenen stratejinin, Türkiye’deki başka etno-politik meselelerle ve bunları ‘halletmek’ için kullanılan araçlarla benzerlik ve farklılıklarına da göz atılıyor.
"1980’den 2000’e Kürt Sorunu"nun seyrini ele alan yazı, bu çözümleyici bakış açısından bir muhasebe niteliğinde. "Türkiye Solu" ve "Türk Milliyetçiliği"nin Kürt sorununa yaklaşımlarını inceleyen makaleler, başvuru kaynağı niteliği de taşıyor, "‘Müstakbel-Türk’ten ‘Sözde-Vatandaş’a: Cumhuriyet ve Kürtler" ve "‘Yahudi-Kürtler’ ya da Türklüğün Yeni Hudutları" başlıklı yazılarda ise, 2000 yılı sonrasında önce "yatışmış" görünüp sonra yeniden alevlenen Kürt meselesi bağlamında Kürtlerin algılanma biçimindeki değişim eğilimlerine ve bu değişimdeki tehlikelere dikkat çekiliyor.

Yayın Tarihi
ISBN 9750503948
Baskı Sayısı 4
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 196
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13 x 19.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/mustakbel-turkten-sozde-vatandasa--cumhuriyet-ve-kurtler/79435.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:130247/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
1,19 €
Liste Fiyatı: 1,83 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.