Öneride bulun
  Süper Fırsat

Jack London Sözleri

Jack London, 12 Ocak 1876 tarihinde San Francisco, Kaliforniya, ABD’de William H. tinin oğlu olarak doğmuştur. Babası Prof. W. H. Chaney, annesi Flora Welman’ı ona hamileyken terk etti. Annesi Jack’ın doğumundan sekiz ay sonra, John London adında başarısız bir ticaret adamıyla evlendi. Bakkal dükkânı işletti, pansiyonerlik yaptı, tavukçulukla uğraştı. Ancak ne yaptıysa, beceremedi. Bu yüzden Jack’ın çocukluğu yoksulluklar içinde geçti.
 
Jack London, yoksulluk içinde beş yaşındayken kendi kendine okuma yazmayı öğrendi. İlkokulu Oakland’da okudu. Daha sekiz yaşındayken, bir çiftlikte işçi olarak çalıştı. Boş vakit buldukça okula gidip kitap okuyordu. Onca sıkıntı arasında ancak ortaokuluokulunu bırakarak hayata atıldı.
 
 
 
Jack London, gazete satıcılığı, balıkçılık, tayfalık, çamaşırcılık gibi çeşitli işlere girip çıktı, Mançurya’da savaş muhabirliği yaptı. 1893 yılında Japonya yakınlarındaki bir tayfunu anlatan haberiyle gazetecilik ödülü kazandı. Amerika içinde ve dışında uzun, maceralı yolculuklar yaptı. 1894 yılında serserilikten Kanada‘da Niyagara Cezaevi’nde 30 gün hapis yattı. Daha sonraları Yol adlı kitabında bu hapishanedeki ortamı “düşünülemeyecek” korkunçlukta, insanın düşebileceği en derin çukur” olarak tarif etti.
 
1895 yılında 19 yaşında iken liseye başlayabildi. Bir yıl okudu. Kendini üniversiteye hazırladı. 1896 yılında Üniversite sınavlarını kazandı. Ama burada da ancak bir sömestr okuyabildi. 1897 yılında maddi zorluklar yüzünden ayrılmak zorunda kaldı ve bu yüzden hiçbir zaman diploması olmadı. Geçinebilmek için bir kolacı dükkânında gömlek ütüledi. Bu hareketli yaşam ona yoğun bir deneyim ve bilgi birikimi sağladı.
 
Bu yıllarda Karl Marx‘ı, Charles Darwin‘i, Herbert Spencer‘i, Friedrich Nietzsche‘yi okudu ve onların eserlerinden hareketle kendi düşüncesini belirlemeye çalıştı. Yazmaya başladı. Alman filozofu, Friedrich Nietzsche‘nin idealleştirilmiş “üstün-insan” modeli, yazar için, gelişim sürecinin doruğudur. İlk hikâyesi 1898’de “Overland Monthly” de yayımlandı. Ardındünümüzde de yayımı süren aylık edebiyat dergisi “The Atlantic Montly”de yayımlandığında büyük ilgi gördü. Yazdıklarını Kurdun Dölü (1900) adlı kitapta topladı. Bu onun ilk kitabı oldu.
 
Jack London, 1897 yılında Alaska yakınlarındaki Klondike‘a altın aramaya gidenlere katıldı ve “Vahşetin Çağrısı” dahil birçok kitabını bu tecrübesinden yararlanarak yazdı. İlk defa 1903 yılında The Saturday Evening Post’da yayınlanan ve Jack London’ı üne kavuşturan Vahşetin Çağrısı (The Call of the Wild) nefes nefese okuyacağınız bir dünya klasiğidir.

Yayın Tarihi
ISBN 6056967467
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 103
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 19.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/jack-london-sozleri/519780.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:10141609/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
0,56 €
Liste Fiyatı: 0,86 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ VAR (Geçici Olarak Temin Edilemiyor)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.