Öneride bulun
  Süper Fırsat

SSCB’de Cilt Lekesi: Türkler

Türk Dünyası’na dair çalışmalar her ne kadar günümüzde yaygın hale gelmiş olsa da, hâlâ eksikler bulunmaktadır. Şüphesiz bu eksikler her geçen gün azaltılma yoluna gitmekle birlikte, zannımızca daha uzun bir zamana ihtiyaç duyulmaktadır.
 
Kanaatimizce, bu çalışmalar arasında 1930 sonrası Rusya’da yaşanan “Büyük Kırgın” sonrası ülkelerini bir şekilde terk eden Türk Dünyası Aydınlarının bir kısmı bugün unutulmakla karşı karşıyadır. Dünün bayraktarlığını yapan şahsiyetlerin unutulmaması için, onların verdiği mücadelelerin kaleme alınması ve yayınlarının yeni basımları yanında, dergi sayfalarında tozlanan makalelerinin bir araya getirilerek yayınlanması da bir kadirşinaslık olarak değerlendirilmelidir. İşte Tamurbek Devletşin de bu aydınlarımızdandır. Onun çeşitli zamanlarda dergilerde yayınlanmış makalelerini bir kitap halinde bir araya getirerek unutulmaktan kurtarmaya gayret ettik. Bu yazılar her ne kadar devri için çok daha mühim idiyse de bugün de tarih araştırmaları için önemini korumaktadır.

Derleyici: Prof. Dr. Sebahattin Şimşir
Yayın Tarihi
ISBN 6059944040
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 261
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/sscbde-cilt-lekesi-turkler/491891.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:7976479/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
7,97 €
Liste Fiyatı: 12,26 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ VAR (Geçici Olarak Temin Edilemiyor)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.