Öneride bulun

Bebeklerin Ahlaki Yaşamı
İyiliğin ve Kötülüğün Kökenleri

Ünlü seri katil Ted Bundy de bir zamanlar bebekti, şiddet karşıtlığıyla tanınan Mahatma Gandhi de… Peki, bebeklerden sosyopatlar yaratan ‘karanlığın’ ya da empati ve merhamet duygularıyla dolu insanlar yaratan ‘aydınlığın’ kökenleri nerede aranmalı? İyiliği ve kötülüğü içimizde eşit biçimde mi barındırıyoruz? Paylaşımcılık, eşitlikçilik, fedakârlık gibi olumlu özelliklerimiz ve acımasızlık, saldırganlık, kıskançlık gibi olumsuz özelliklerimiz doğuştan mı gelir, sonradan mı edinilir? Onlara doğrudan zararı dokunmayan ‘yanlış davranışlar’, hem bebekleri hem de yetişkinleri neden bu denli öfkelendiriyor?

Yale Üniversitesi’nde psikoloji profesörü olarak görev yapan Paul Bloom, Bebeklerin Ahlaki Yaşamı’nda bu sorulardan yola çıkarak ahlakın, ahlak algısının ve ahlaki dürtülerin evrimsel kökenlerine ışık tutmayı amaçlıyor. Bloom bu kitabında, konu üzerine gerçekleştirilmiş şaşırtıcı deneylerden, araştırmalardan ve çalışmalardan yararlanıyor ve ortaya hayli ilgi çekici sonuçlar çıkıyor. Sonuçta hatırlamakta yarar var: “Bizler iki ayağı üzerine doğrulmuş maymunlarız, gökten inmiş melekler değil.”

“Bloom’da, akademik çalışmaları anlaşılır ve çekici metinlere dönüştürebilme yeteneği var... Herhangi bir şüpheciyle tartışmaya girmekten haz duyacağını gösteren bir otorite ve açıklıkla yazıyor.”

Çevirmen: Ezgi Kardelen
Yayın Tarihi
ISBN 6056533754
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 286
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 15 x 21 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/bebeklerin-ahlaki-yasami-amp-iyiligin-ve-kotulugun-kokenleri/370138.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:1032746/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
1,03 €
Liste Fiyatı: 1,58 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.