Öneride bulun

Deliliğe Övgü

Rönesans’ın en önemli isimlerinden biri olan Rotterdamlı Erasmus (1466-1536) hümanist, felsefeci, teolog ve toplumsal eleştirmendi.
Deliliğe Övgü onun en iyi bilinen eseridir. Başlangıçta arkadaşı Sir Thomas More’u eğlendirmek için yazdığı bu hiciv niteliğindeki eser, ortaçağdan modern dünyaya geçişi mükemmel bir şekilde ortaya koyar.
Deliliğe Övgü’de Erasmus, Delilik’i bir tanrıça olarak kişileştirerek bilgelik tanrıçası Minerva’nın tam karşısına koyar. Ancak bunu öylesine zekice kurgular ki zaman zaman bilgelik ile delilik arasında ayrım yapmak zorlaşır. Bir yandan çeşitli kelime oyunlarına başvurarak insanın arzularını, zaaflarını, yanılgılarını, kusurlarını hicvederken, diğer yandan da Delilik’in ağzından dönemin din kurumlarına ciddi eleştiriler yöneltir. Bununla birlikte Erasmus’un övdüğü delilik ilahi bir niteliğe sahiptir ve insan hayatına mutluluk ve haz katmaktadır.
Ortaçağın dogmatizmini terk eden ve Rönesans’taki hümanist hareketin öncül figürlerinden biri haline gelen Erasmus’un zekası, bilgeliği ve eleştirel ruhu sayesinde Deliliğe Övgü bugün güncelliğinden hiçbir şey kaybetmemiştir.

Çevirmen: Ayşe İlayda Erkek
Yayın Tarihi
Orijinal Adı The Praise of Folly
ISBN 9786256546042
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 144
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 19.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/delilige-ovgu/666607.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:11806958/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
3,33 €
Liste Fiyatı: 5,13 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 58
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.