Öneride bulun
  Süper Fırsat

Kürtler Sol ve Sekülerleşme

HDP üzerine ve etrafında kaleme alınan eleştirel yazılar Âdem Palabıyık’ın yıllara dayanan çalışmalarından bir kesit. Kürt meselesinin çözüm süreci çerçevesinde yoğun olarak tartışıldığı yıllarda meseleyi akademik çerçevede ele alan Palabıyık, PKK’nın kurulmasından sonraki gelişmeler, Kürt sorunu, sekülerleşme ve sosyolojik dönüşümler hakkında makaleler yazmış bir isim. 
Onun yazılarından oluşan Kürtler, Sol ve Sekülerleşme Kürt meselesi etrafında olup bitenleri sekülerleşme sürecinin tezahürleri zaviyesinden anlamlandırmasıyla farklılaşmakta. Çalışma aynı zamanda HDP’nin izlediği politikalara etki eden aktörleri de eleştiriyor. HDP’nin, kendisine düşen her sivil siyasi sorumlulukta adres olarak Kandil ya da İmralı’yı işaret etmesi sorunun gerçek yanlarını daha iyi görmeyi sağlıyor. Sol ve Kürt hareketinin ilişkisini ihmal etmeden dahası bunu anlamlandırmak için hınç kavramından hareket etmesi de ayrıca önemli.
Âdem Palabıyık’ın genel olarak 2000’li yıllardan sonra yaşananları irdelediği Kürtler, Sol ve Sekülerleşme meselenin farklı boyutlarını kuşatan farklı bir kitap.

Yayın Tarihi
ISBN 9789753524711
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 275
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 14 x 21 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/kurtler-sol-ve-sekulerlesme/463071.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:5973883/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
12,04 €
Liste Fiyatı: 18,53 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.