Öneride bulun
  Süper Fırsat

Douris ve Antik Yunan Vazo Ressamlığı


Antik Yunan vazo resminde kırmızı figür tekniği yaklaşık MÖ 530 yıllarında Andokides tarafından icat edilmiştir. Bu icadın ardından vazo resmi hızlı bir gelişim sürecine girmiş ve birçok önemli ressam ortaya çıkmıştır. Bu ressamlardan biri de Douris’tir. MÖ 500-460 yılları arasında etkin olan Douris, önemli bir konuma sahiptir. Douris, kariyerine çömlekçiler Kleophrades ve Euphronios için resim yaparak başlamış, ardından çömlekçi Python ile uzun süreli bir işbirliğine girişmiştir. Otuz dokuz vazoda ressam olarak, bir vazoda hem çömlekçi hem ressam olarak, bir vazoda ise yalnızca çömlekçi olarak imza atmıştır. Kendisine atfedilen 250 ile 300 arasında vazo bulunmaktadır ve bunların çoğunu kyliksler oluşturmaktadır.
Prof. Dr. Cenker Atila çevirisi ve editörlüğü yapılan bu kitapta, Douris ile onunla aynı dönemde çalışan ressamlar ve bu ressamların eserleri incelenmiştir.
 

Yayın Tarihi
ISBN 9786259398235
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 70
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 19 x 27 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Kültür » Arkeoloji
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/douris-ve-antik-yunan-vazo-ressamligi/738428.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:12139954/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
12,03 €
Liste Fiyatı: 18,50 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 716
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2026
© 2010-2026 Her Hakkı Saklıdır.