Öneride bulun

Alman Kimliği -1770'den bugüne- Hakkındaki Yorumlar


11.01.2012
Yorumcu ürünü kitapavrupa 'dan satın almış.
Icinde yasadigimiz Ülkenin tarihini ögrenme adina kisa ve öz fakat cok faydali Türkce bir eser .Özellikle okul cocuklarimizada yardimci olmak amacli genel bir bilgi sahibi olmak acisindan faydali
Bu yoruma katılıyor musunuz?
Evet Evet (20) Hayır Hayır (0) Yanıtla Yanıtla
09.11.2011
Yorumcu ürünü kitapavrupa 'dan satın almış.
güzel bir kitap....almanyada yaşayan bir türk olarak almanların....gecmişini öğrenmeme biraz olsun yardımcı oldu
Bu yoruma katılıyor musunuz?
Evet Evet (1) Hayır Hayır (0) Yanıtla Yanıtla
16.03.2011
Yorumcu ürünü kitapavrupa 'dan satın almış.
Evet bu kitap gercekten okunmali ama nicin!?Almanlarin ne kadar yapmacik ve uyduruk bir millet oldugunu,kendi kültürlerinden yoksun olan bu zevatin baska milletlerin toplumlarindan esinlenip carpip cirpip kendilerine göre harmanlanmis bir irkin harikalar sacan ahmakligini sacmaligini görüyoruz ve aslinda hicbir sekilde kendi ata ve irklarini bu kadar inkar eden kendi özü ve tarihinden korkan bu millet nasil oluyorda bir süre sonra dünyaya irkcilik pazarlayan bir kisveye bürünüyor buna sasiyorum. Kitabin yazari Harold james'i bu güzel objektif calismasindan dolayi kutluyorum.
Bu yoruma katılıyor musunuz?
Evet Evet (15) Hayır Hayır (0) Yanıtla Yanıtla
29.12.2010
Çevirisiyle okunması oldukça güçleşen kitaplar sınıfına sokulabilecek kitapta yazar milliyetçilik anlayışının Almanya’da ya da Almanlar arasında nasıl yok olduğunu ortaya koymuştur. Felsefik ve sosyolojik ağırlıklı Alman kimliğinde temel taşlarının oluşmasında önemli rol alan fikir adamları ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Özellikle 1980’lerden sonra Almanların diğer Avrupa ülkelerinden daha az ulusal gurur taşıdıklarını daha giriş bölümünde belirten yazar, bunun altında bir bastırma ya da değişen dünya koşullarında farklı birleşme yolları arama gibi alternatiflerden bahsetmektedir.
Sonuç; 1870’lerden sonra Almanya gerçekten modern bir ülke olmuştur. Almanya’nın uluslar arası düzendeki ağırlığı hiçbir zaman göz ardı edilemez. Kültürel bir toplumun ifadesi olarak ortaya çıkan Alman milliyetçiliği, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra eski ulus kavramını yitirmiştir. 1940’ların sonunda Almanya ve Alman kimliği pek çok Almanın gözünde itibar kaybetmiştir. 1950’lerden sonra yeni bir yapılanmaya girse de başarılı olduğu söylenemez.
Bu yoruma katılıyor musunuz?
Evet Evet (1) Hayır Hayır (0) Yanıtla Yanıtla
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.