Öneride bulun

Büyük Peygamberler Tarihi (Altıparmak) Hakkındaki Yorumlar


28.03.2011
Yorumcu ürünü kitapavrupa 'dan satın almış.
Bu kitapta verilen bilgiler gerçek ile bağdaşmamaktadır, anlatılan "hikâyelerin” çoğu Tevrat’tan alınmıştır ki bunda bir sorun yok, ancak Kuranı kerimin birçok yerine uymamaktadır.

Mesela Hz. Nuh’un sarhoş olunduğunu ve sarhoşken soyunduğunu, sonra sızıldığında çıplak halini oğlu Hâm görür, hemen kardeşlerine haber verir ve kardeşleri babalarının üstünü örterler, fakat Nuh A.S. uyandığında olayın farkına varır ve oğlu Hâm’ın oğlu Kenan’ı lanetler ve onun neslinin amcalarının nesline köle olmasını diler.

Burada hem bir çelişki var, hem gerçekdışı bilgilendirme ve tamamen iftiralarla dolu. Bu olay Tevrat’ın değiştirilmiş olduğunun da bir kanıtıdır. Bazı düzenbaz Yahudiler a böyle bir iftira atmalarının sebebi Hâm Afrika’daki insanların onun neslinden gelmiş olmasıdır, çünkü oradaki insanların siyah olması onların lanetlenmiş olmasındandır diye yorum edilir (saçmalık).

Böyle gerçekdışı olaylar kitapta çok, mesela çok kısa anlatırsam, Hz. Yakup’un hileci ve sahtekâr olduğunu ve Nemruda meydan okuyan peygamber Hz. İbrahim, firavundan nasıl korktuğu anlatıyor kitap (Haşa). Daha örnek vere bilirimdim fakat kısa tutuyorum. Son olarak, konular hakkında bilginiz yoksa okurken konuları başka kaynatanda bakmanızı önerim.
Bu yoruma katılıyor musunuz?
Evet Evet (2) Hayır Hayır (0) Yanıtla Yanıtla
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.