Öneride bulun
  Süper Fırsat

20 Hilede Antik Dünya

Tarih, problem çözmenin ve rakiplere karşı zafer kazanmanın bir zekâ kıvılcımıyla başarıldığı olaylarla dolu. Yüzyıllar boyunca insanlar için zorlukların üstesinden gelmek ve kendilerini siyaset sahnesine kabul ettirmek için zekâ en etkili, güvenilir ve hazır silahtı. Hile kelimesinin kökeni olan Yunanca strategema; komutan, askeri stratejist anlamındaki strategos kelimesinden gelir ve zekâ, kurnazlık, aldatma ile uygulanan savaş eylemlerini işaret eder. Gerçekten de eski halklar, dolambaçlı ve aldatıcı araçlar kullanmaktan hiçbir zaman çekinmezdi.
 
Bu kitabın kahramanları tarihin çeşitli karakterleridir; bazı efsane isimlerin yanında daha az tanıdık, ancak başarılarının büyüklüğü açısından eşit derecede önemli kişiler de burada kendine yer bulur. Hepsi, rekabetçi ortamlardan zaferle çıkar ya da rahatsız edici durumlardan en az bir defa yara almadan kurtulur. Yunanlar Truva’yı alır, Dido Kartaca’yı kurar, Themistokles Salamis’te zafere ulaşır, Romulus Sabin kadınlarını kaçırır. Tüm bunlarınsa tek bir ortak noktası vardır: hile.
 
“…Sparta’da bile, savaşı aldatma ve hile ile kazanan komutan ödül olarak bir öküz alırken düşmanları silah gücüyle yenen komutansa bir horozla yetinmek zorunda kalırdı.”

Çevirmen: Gonca Topal
Yayın Tarihi
ISBN 9786259908670
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 272
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/20-hilede-antik-dunya/700509.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:11972387/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
9,07 €
Liste Fiyatı: 13,95 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 350
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.