Öneride bulun
  Süper Fırsat

20. Yüzyılın Başlarında Çağatay Türkçesiyle Yazılmış Sure-i Yasin Tefsiri (İnceleme-Metin-Dizin-Tıpkıbasım)

Sure-i Yāsin Tefsiri olarak adlandırdığımız bu eser Çağatay Türkçesi (Doğu Türkçesi) ile yazılmış olup, dil ve imla bakımından çok büyük öneme sahiptir. Bu elyazmasının tek bilinen nüshasını 1930'lu yıllarda ünlü Türkolog Gunnar Jarring Kaşgar Yarkend'den bulmuştur ve İsveç'e götürmüştür. 1982 yılında bu elyazması Lund Üniversitesi kütüphanesine hediye edilmiştir. Çalıştığımız bu elyazması şimdi İsveç Lund Üniversitesi Gunnar Jarring Koleksiyonunda Prov.15 numara ile kayıtlıdır.
Çağatay Türkçesinin son dönemi ve Yeni Uygur Türkçesinin oluşma devrine ait bu eserin, Türkologlar için faydalı olacağına ve Türk dili, Türk Lehçeleri alanındaki araştırma ve incelemelere az da olsa katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Yayın Tarihi
ISBN 6055184759
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 168
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 15.5 x 23.5 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Diğer » Dilbilim
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/20-yuzyilin-baslarinda-cagatay-turkcesiyle-yazilmis-surei-yasin-tefsiri-incelememetindizintipkibasim/397590.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:1196948/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
5,37 €
Liste Fiyatı: 8,27 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ VAR (Geçici Olarak Temin Edilemiyor)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.