Öneride bulun

Ahlak-ı Nasırı

1201 tarihinde Horasan'ın Tûs şehrinde doğmuş olan Astronomi bilgini ve matematikçi filozof Nasîruddîn Tûsî Meraga rasathanesinin kurucusudur. İbn Sina'nın meşhur yorumcusu olan Tûsi, felsefî görüşlerinde Meşşaî (Peripatetik) geleneğin temsilcilerindendir. Matematik, Tıp, Astronomi, Felsefe ve Psikoloji alanlarında eserler veren Tûsi?nin en meşhur eseri kuşkusuz Ahlâk-ı Nâsırî'dir.

Eser Ahlâk, Ekonomi ve Siyaset Felsefesine dair İslam Felsefesindeki ve Aristoteles ve öncesindeki görüşleri derleyip sistematize etmiş olmakla da başka bir ayrıcalık taşımaktadır. Nitekim eserde Platon, Aristoteles ve İbn Miskeveyh gibi filozofların ismi açıkça zikredilmektedir. Bununla birlikte eser kendinden sonra yaşayan Devvânî ve Kınalızâde gibi ahlâk ve siyaset düşünürlerine kaynaklık etmiştir. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda eserin öncesi ve sonrası için bir tür kilit teşkil ettiği söylenebilir.

Ahlâk Terbiyesi, Ev İdaresi ve Devlet Yönetimi olmak üzere üç temel makaleden oluşan eserin bir diğer özelliği de giriş bölümünde felsefî disiplinleri ve aralarındaki ilişkileri ele alarak genel bir felsefe özeti sunmasıdır.

Çevirmen: Anar Gafarov
Çevirmen: Zaur Şükürov
Yayın Tarihi
ISBN 9789756329344
Baskı Sayısı 2
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 352
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/ahlaki-nasiri/90049.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:11371224/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
16,93 €
Liste Fiyatı: 26,04 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 172
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.