Öneride bulun

Akıl Terazisinde Vahiy ve Nübüvvet

Çok eski zamanlardan beri insanoğlu, vahiy olmadan sadece aklın rehberliğinde hayatını yönlendiremeyeceğini anlamıştı. Beşerî aklın misafiri olan vahiy, insanoğlu için birçok semavî hediye getirdi.
İnsanlar tarih boyunca, kendi akıllarının nuruyla yetinip, vahyin aydınlığından kaçmaya başladıkları zaman, gaflet ve dar görüşlülük tuzağına giriftar olmuşlardır. Aynı şekilde, akıl meşalesini söndürüp, vahyi karşılamaya gittiği zaman da irtica tuzağına düşmüşlerdir.
İnsan ancak akıl meşalesini vahiy ışığıyla aydınlatırsa dünyada güzel bir hayata sahip olmanın yanında, ahirette kurtuluşa erer; ilâhî ayetleri âfâkta müşâhede eder ve kendi nefsinde ilâhî tasvire nazar eder.
Elinizdeki bu kitapta da vahiy ve nübüvvetin faydaları beyan edilmiş ve kısaca vahyin akılla olan ilişkisi ele alınmıştır.

Yayın Tarihi
ISBN 6058704688
Baskı Sayısı 2
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 127
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 12 x 19.5 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » İslam » Felsefe
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/akil-terazisinde-vahiy-ve-nubuvvet/278597.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:5009213/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
4,45 €
Liste Fiyatı: 6,84 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 46
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.