Öneride bulun

Alevilerin Kemalizm'le İmtihanı

Araştırmacı-yazar Cafer Solgun, Alevilerin Kemalizm'le İmtihanı adlı bu kapsamlı çalışmasında oldukça zor sorulara cevap arıyor:
"Makul vatandaş" tanımına uymayan Alevi er neden hâlâ devletin resmi ideolojisinden yana? Aleviler neden Kemalist?
Sorular zor, çünkü devletin dayattığı "makul vatandaş" tanımına uymayan Alevilerin bir kısmı yaşadıkları onca acıya rağmen Cumhuriyet'in kuruluşundan beri laik, Kemalist sayıyorlar kendilerini... Cafer Solgun, tüm acıları, baskıyı yaşamış biri olarak bu çelişkiye içeriden bakıyor; Alevileri Alevi kimliği üzerine düşünmeye, kendi gerçekleriyle yüzleşmeye çağırıyor. Tarihini isyanlarla, direnişlerle, mağdurdan yana olmakla geçirmiş ve bunun bedelini çok ağır ödemiş bir inancın bugün egemen iktidarla kurduğu yakınlığı ve bu yakınlığın yarattığı yabancılaşmayı tüm yönleriyle ele alıyor.

Yayın Tarihi
ISBN 9759059637
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 144
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 19.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/alevilerin-kemalizmle-imtihani/117887.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:25286/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
0,32 €
Liste Fiyatı: 0,49 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (kitapavrupa.com'da SATIŞ DIŞI)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.