Öneride bulun
  Süper Fırsat

Amerika
Dünyanın Dördüncü Kıtası

Eski Haritalar sizi beklenmedik, tuhaf yerlere götürür. Ama aralarında hiç biri böyle bir yolculuğu, Dünyanın Dördüncü Kıtası Amerika kitabının konusu olan, 1507 tarihli, insanı baştan çıkaran devasa Waldseemüller dünya haritası kadar zorunlu kılmamıştır.”
Böyle başlar Amerika kıtasına “Amerika” adını veren haritanın ilgi çekici öyküsü. Avrupalılar, binlerce yıl dünyanın üç kıtadan oluştuğuna inandılar: Avrupa, Afrika ve Asya. Bu üç kıtayı haritalarında sayısız biçim ve boyutta gösterdiler. Ama ara sıra “dünyanın dördüncü bir parçasının” var olduğunu da çıtlattılar. Uçsuz bucaksız bir okyanusun diğerlerinden ayırdığı, gizemli, ulaşılmaz bir yer… Efsanelerdeki ülkelerden biriydi burası… 1507 yılına kadar yani… Doğu Fransa dağlarında çalışıp çabalayan iki kimliği belirsiz akademisyen; Martin Waldseemüller ve Matthias Ringman, onu “gerçek” yapıncaya kadar.

Çevirmen: Nurşan Üstüntaş
Yayın Tarihi
ISBN 6055615413
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 342
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 17 x 23 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/amerika-amp-dunyanin-dorduncu-kitasi/303611.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:179606/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
1,27 €
Liste Fiyatı: 1,95 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (kitapavrupa.com'da SATIŞ DIŞI)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.