Öneride bulun
  Süper Fırsat

Amitav Ghosh ile Elif Şafak'ın Romanlarında Öteki/leştirme

İnsanlık tarihine bakıldığında her ne kadar muazzam medeniyetler kurulmuş olsa da insanlar arasındaki dini, etnik ve toplumsal cinsel kimlik rollerinden kaynaklanan farklılıkların insanlar arasında öteki/leştirmeye yol açtığı ve bu durumun zaman zaman zorunlu göçlere ve savaşlara dâhi sebep olduğu gözlemlenmektedir. Ancak, ötekileştirmenin sadece büyük göçler ve savaş zamanlarına mahsus olmadığı barış zamanlarında da insanların günlük hayatlarının bir parçası olmaya devam ederek bireysel, toplumsal huzuru ve barışı tehdit etmeye devam ettiği de aşikârdır.
 
Bu çalışmada, insanoğlunu yüzyıllardır meşgul eden ötekileştirme sorunu Hint asıllı Amerika’lı (Amitav Ghosh) ve Türk (Elif Şafak) yazarların eserlerinden örneklemelerle ele alınmaktadır.
 

Yayın Tarihi
ISBN 6059427289
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 144
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21.5 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Edebiyat » İnceleme
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/amitav-ghosh-ile-elif-safakin-romanlarinda-otekilestirme/406735.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:2251445/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
5,15 €
Liste Fiyatı: 7,92 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ VAR (Geçici Olarak Temin Edilemiyor)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2026
© 2010-2026 Her Hakkı Saklıdır.