Öneride bulun
  Süper Fırsat

Attila İlhan'a Edebiyat Dünyasından Mektuplar

İlk gençliğimiz, hayranı olduğumuz genç kızlara, bitmek tükenmek bilmez mektuplar yazmakla geçmiştir. (...) Salome ve Freud'un yakınlarıyla ya da birbirleriyle mektuplaşmaları da hem edebiyat, hem bilim düzeyinde, geriye ilginç belgeler bırakmıştır. (...) Yazarlar arasındaki mektuplaşmaların açıklanıp yayımlanması, daha çok sanatçılar dünyadan elini eteğini çektikten sonra yapılmıştır.... Yazanların çoğu henüz sağ iken benim bana yazılan mektupları yayımlanam, bütün hayatıma -ve fikriyatıma hükmetmiş olan "tutarlılık", açık ve aydınlık olmak tutkusuna dayanır. (...) Onları ben öteki tarafa geçmeden yayımlamak isteyişime gelince,..mektup yazılan kişi ortada olmayınca, mektubu yazanlara, savunma hakkı kalsa da, itiraz ya da düzeltme hakkı tam kalamıyor;.. cevap hakkı ortadan kalkmış oluyor. Önemli bir kısmı sağken mektupların ortaya çıkmasında yarar çok.(...)
Bir çok hallerde kolaylıkla kendi aleyhime dönebilecek "çıkışlar" yaptığımı, göz göre göre kötü niyetlilerin kuyumu kazmalarına olanak sağlayacak tavırlar koyduğumu herkes bilir. (...)
Attilâ İlhan

Derleyici: Belgin Sarmaşık
Yayın Tarihi
ISBN 9758410180
Baskı Sayısı 3
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 384
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi 3. Hm. Kağıt
Boyut 13.5 x 19.5 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Edebiyat » Mektup
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/attila-ilhana-edebiyat-dunyasindan-mektuplar/31161.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:301240/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
1,64 €
Liste Fiyatı: 2,52 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2023
© 2010-2023 Her Hakkı Saklıdır.