Öneride bulun
  Süper Fırsat

Belgelerle Mustafa Kemal ve Vahdettin

Artık şunu peşinen kabul etmek durumundayız ki, Osmanlı Devleti ve başındaki Padişahları, Halifeleri, Yöneticileri hatası ve sevabı ile tarihe göçmüşlerdir.
Ancak, kim ne derse desin son Padişah olan Vahdettin son Padişah olan Vahdettin, kesin olarak bilmiyor ki, hazineyi soyup gitmedi. Gittiği yerlerde de Türkiye devleti aleyhinde faaliyette bulunmadı, söz söylemedi. Bu sürgündeki bir hanedan için takdire değer bir tavırdır.
Yine kesin olan bir şey daha varsa Vahdettin son Padişahlık yıllarında kendini, "Bebek ile Aksaray arasındaki bölgeye sıkışmış" hissettiği ve bir çaresizlik içinde olduğudur.
Daha çok; "İki tarafı birden idare edip zaman kazanma"ya çalışır bir çabasının içine girmesi, bu hareketleri ile de kimi zaman da tam bir "Hain" görüntüsü sergilemek durumunda kalmasını önleyememiştir.
İyisi mi, gelin bundan sonra biz susalım, yazılar ve belgeler konuşsun!....

Yayın Tarihi
ISBN 9756200219
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 256
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 19.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/belgelerle-mustafa-kemal-ve-vahdettin/75614.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:103234/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.