Öneride bulun

Ben İdeali "İdeal Hastalığı" Üzerine Bir Psikanaliz Denemesi

Psikanaliz alanında ve kadın araştırmaları konusunda uluslar arası üne sahip Fransız psikanalist Chasseguet Smirgel bu kitapta anne, babanın işlevini dışlayan bir tutum aldığında çocuğun nasıl anneyle ikili ilişkisine takılıp kaldığını anlatıyor. Yazarın kuramına göre, babanın işleviyle kırılması ve böylece babayı bir ideal olarak koyması gereken bir gelişim aşamasında çocuğun beni ideal olarak kendini yerleştirdiğinde, gelişimi çok biçimli-sapkın bir hal alıyor ve büyüklenmeci çocuksu cinsellik aşamasında takılıyor.
Chasseguet-Smirgel'in eserinde ön plana çıkan tek tek insanlardır, hikayelerdir. İnsan, felsefi bir antropolojinin figüranı olarak yer almaz bu anlatıda, hikayesi ve tüm imgesel acılarının ve yanılsamalarının gerçekliğiyle vardır.

Yazar sapkınlıkta, aşkta, grup içinde, yaratıcılık sürecinde ben idealinin izini sürerken Freud'un yapıtında ben ideali kavramının uğradığı değişiklikleri de titizlikle kaydediyor.

Çevirmen: Nesrin Tura Demiryontan
Yayın Tarihi
Orijinal Adı L'Idéal du Moi<br />Essai psychanalytique sur la
ISBN 9753425244
Baskı Sayısı 4
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 256
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 19.5 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Psikoloji » İnceleme
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/ben-ideali-quotideal-hastaligiquot-uzerine-bir-psikanaliz-denemesi/70811.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:11837907/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
11,12 €
Liste Fiyatı: 17,11 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 9 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 92
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.