Aklın hürriyeti, diğer bir deyişle hür düşünce üzerine süslü, büyük laflar etmek kolaydır. Bu laflar çok defa da bir işe yaramaz. Çarpıcı olaylarla dolu bir hayat yolculuğunda totaliter düşünceyi ve hür düşünceyi yaşayarak, deneyerek, acı ve mutluluklarını tadarak idrak etmek ise son derece değerlidir, ufuk açıcıdır. Bu kitabı hem bir roman lezzetiyle hem de bazı görüşlerim farklı da olsa bir hür düşünce manifestosu gibi büyük beğeniyle okudum. Sizlere de tavsiye ederim.
—TAHA AKYOL
Ne çok hayal kırıklığı yaşamışız hayatta. Beklediğimiz yarınlar neredeyse hiç gelmemiş... Bu açıdan Cumhuriyet’teki zamanlarımızı da kitabında epeyce dokunaklı anlatmış Şahin... Sayfaların arasında dolaşırken sık sık dalıyorum. Yaşlı hatıralar beni tutsak alıyor. Sevgili Şahin’in ne kadar dürüst ne kadar titiz olduğunu ve kendi kendini özeleştiri süzgecinden geçirirken ne kadar samimi bir insan olduğunu bir kez daha anlıyorum.
—HASAN CEMAL
Şahin Alpay bir dönemin tarihini kendi yaşadıkları üzerinden anlatıyor. Özel yaşamı o tarihin çerçevesini çiziyor, onun için önemli bir kitap. “Türk Solu’nun bir dönemi,” ideoloji ve kişiler bağlamında bu ayrıntıları içeriyor. Bol bol özeleştiri de var hem özel yaşamına hem ideolojik tutumuna ilişkin... Ben “anı” diye işte bu kitaba derim!..
—YALÇIN DOĞAN
Bizim neslimizin hikâyesi işte böyle bir şey. Bu aynı zamanda son 50 yılda Türkiye’nin büyük savruluşunun hikâyesi. Sadece solcu ve liberal aydınların değil, aynı zamanda, gerçekten demokrasi arzulayan muhafazakâr aydının da düş kırıklığının hikâyesi…
—ERTUĞRUL ÖZKÖK
Şahin tevazu göstermiş, otobiyografisinin girişinde “Başımdan geçen bütün olumsuzluklara rağmen yazılmaya değer bir hayat yaşadığıma inanıyorum” diyor. Halbuki Şahin’in hacimli hatıraları, bireyin dünyasının derinliklerinde dolaşarak dipten gelen sarsıntıları yansıtan, mesela Zeki Demirkubuz gibi usta bir senarist-yapımcının elinden geçse eminim yüksek gişe hasılatı yapan bir film ortaya çıkacaktır.
—HALUK ÖZDALGA