Öneride bulun
  Süper Fırsat

Cumhuriyet Döneminde Ağrı’da Tasavvuf

Anadolu’nun hemen her beldesi, ilim ve maneviyat önderleri olan mutasavvıfların irşad faaliyetlerine sahne olmuştur. Ağrı, Anadolu’daki bu ilim irfan deryasından nasibini alan vilayetlerden biridir. Osmanlı döneminde Ağrı (Bayezid Sancağın)’da oluşan ilmî ve tasavvufî birikim, zengin bir toplumsal miras olarak Cumhuriyet dönemine yansımıştır. Bunun en önemli göstergelerinden biri açılan çok sayıda medresedir. Bu medreseler sadece Arapça ve dinî ilimlerin öğretildiği mekanlar olmamış, aynı zamanda ilim ve edebin, ahlak ve maneviyatın verildiği samimi irfan merkezleri olarak halkın takdirini kazanmıştır.

Cumhuriyet döneminde Ağrı ve ilçelerinde tasavvufî bir hareketliliğin olduğu bilinmekle beraber bu konuda günümüze kadar efradını cami’ ilmî ve akademik bir çalışmanın yapılmadığı görülmüştür. Bu nedenle Cumhuriyet döneminde Ağrı’daki tasavvufî hareketliliğin tespiti, buradaki başlıca tarikatlar ile bunlara mensup şahsiyetlerin ve faaliyetlerinin irdelenmesi amacıyla üç yıla yakın bir zaman diliminde alan çalışması yapılarak böyle bir eserin ilim çevrelerine kazandırılması sağlanmıştır.
 

Yayın Tarihi
ISBN 9786257992770
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 324
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/cumhuriyet-doneminde-agrida-tasavvuf/625925.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:11601639/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
4,55 €
Liste Fiyatı: 7,01 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.