Öneride bulun
  Süper Fırsat

Dante'yi Betimlemek

Kitap, Dante’yi, başyapıtı “İlahi Komedya”yı ve onu konu alan sanat yapıtlarının izini sürüyor; bir anlamda plastik sanatlar tarihinde sözü edilen izi, olanca gücüyle okurla paylaşmak istiyor. Kitabın hazırlanış nedenini de şu vurgu tüm açıklığıyla ortaya koyuyor: Voltaire “Dante Alighieri’yi herkes tanır, fakat onun başyapıtı İlahi Komedya’yı tümüyle okuyan azdır. Hiç kimse onu tümüyle okumadığı için Dante’ye daima hayranlık duyulacaktır” demekten kendini alamamıştır.

Simge Özer Pınarbaşı’nın geniş bir kaynakçayı değerlendirerek hazırladığı bu kitap, bir anlamda sanat tarihi ile edebiyatı buluşturuyor; bir sorunsallaştırmaya tabi tutuyor ve bu sorunsalın çözümlenme işlemi de kendini yine kitapta göstermesini biliyor. Bir başka deyişle kitaptaki bütün bu gelişmeleri, bir sanat tarihçisinin Dante’ye ve başyapıtına dikkat kesilmesi olarak da yorumlayabiliriz.

Yayın Tarihi
ISBN 9786058481763
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 176
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 19.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/danteyi-betimlemek/373153.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:1105628/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
4,03 €
Liste Fiyatı: 6,20 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 60
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.