Öneride bulun
  Süper Fırsat

Dinler Arası İlk Diyalog

Elinizdeki bu kitap asırlar önce sergilenmiş çok yüksek bir hoşgörü belgesidir. Ne yazık ki insanlık yirmi birinci yüzyılda henüz bu hoşgörünün eşiğine bile gelememiştir. Hoşgörü ve tahammül kavramları bugünün yoğun çıkarcılığı altında adeta kaybolmuştur.
Milattan sonra sekizinci asırda Abbasi Halifesi Mehdi ile Nesturi Patrik'i I. Timataus el Cailik arasında dini bir mühavere cereyan etmiştir. Önce Tabiat-ı İlahiye'den ve Onun Ezeliyet'inden bahsederken, Halife Mehdi tarafından sorulan sorular ve bu sorulara verilen cevaplarla sohbet konusu derinleşmiş, sohbetteki hoşgörünün dozu kaçırılmadan iki yüz yetmiş beş maddeden oluşan dinler, tabileri ve kültürler arası hoşgörü diyalog taslağı ortaya çıkmıştır. Patrik Timataus tarafından hibru dilinde kaleme alının bu kitap daha sonra Arapçaya çevrilerek daha geniş kitlelere ulaşması sağlanmıştır.

Derleyici: Süleyman Koyuncu
Yayın Tarihi
ISBN 9758911332
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 104
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 19.5 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Din » Diğer
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/dinler-arasi-ilk-diyalog/92210.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:286931/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
5,64 €
Liste Fiyatı: 8,68 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 38
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.