Öneride bulun
  Süper Fırsat

Ekonomi

Elinizdeki kitapta Besim Tibuk, partisinin ekonomi politikasını anlatırken o zamana kadar gelip geçen hükûmetlerin ne tür hatalar yaptığını ve liberal çerçeve içerisinde nasıl önlemler alınarak ekonominin düze çıkarılabileceğini kendine özgü renkli üslubuyla anlatıyor. Bu canlı üslup, kendimizi konuşmanın yapıldığı salonda ve benzer sorunları yaşayan insanlar içerisinde hissetmemizi sağlıyor.

Ocak 1994’te ekonomik kriz çıkmış, bundan üç ay sonra dönemin hükûmeti tarafından 5 Nisan Kararları ilan edilmişti. Besim Tibuk’un bu kararlardan altı ay sonra yaptığı bu konuşma, 1994 krizini oluşturan ekonomi politikalarının eleştirilerini içermesiyle de ekonomi tarihimizdeki yerini almıştır. Besim Tibuk, Cavid Bey ile başlayan geleneğin son öncüsüdür. Tarih Cavid Bey’i haklı çıkardığı gibi Besim Tibuk’un da haklılığını ortaya koyacaktır. Bu kitaptaki ilkeler son kalan devletçiliği de tasfiye ederek 24 Ocak 1980’de başlayan piyasa ekonomisine geçiş sürecini tamamlama yükümlülüğünü gelecekteki yeni kuşaklara miras bırakacaktır.

Yayın Tarihi
ISBN 9786057252241
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 126
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/ekonomi/667575.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:11811303/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
10,08 €
Liste Fiyatı: 15,50 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.