Öneride bulun

Erkekte Tesettür ve Takva
Bir Müslümanın Gözünden Kadın-Erkek İlişkileri

Erkekler, sosyal yaşamda başıboş mudur? İstedikleri gibi hareket edip, konuşup, istediklerini yapmakta özgür müdürler? Yoksa Kur’an ve sünnet onlara da yasaklar getirmiş midir?

Halk arasında söylenen: “Erkektir yapar, erkektir elinin kiridir? Erkek adam, aslan sütü içer. Erkektir, dayanamaz! Güzele bakmak sevaptır, Namusumu temizlemek için karımı öldürdüm?” gibi sözler, İslam Dini ile ne kadar uyuşmaktadır.
Bu küçük çalışma, bu ve buna benzer sorulara cevap aramaktadır.

Nur suresinde başörtüsü sorumluluğu olma-yan erkeklere de, başörtüsü sorumluluğu olan kadınlara da “ırzlarını korumaları” söylenir ki, ırzı korumak başı açık erkeklere de başı kapalı kadınlara da farzdır, başını kapatmış olsa da kadınlar ırzını korumuyor olabilir, başını ört(e)mese de kadınlar ırzını koruyor olabilir. Başının açıklığı dert edilme-yen bir erkek de “ırzını korumayarak” tesettürsüzlük yapabilir.

Yayın Tarihi
ISBN 6055292096
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 144
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13 x 19.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/erkekte-tesettur-ve-takva-amp-bir-muslumanin-gozunden-kadinerkek-iliskileri/296537.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:253065/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
6,69 €
Liste Fiyatı: 10,29 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ VAR (Geçici Olarak Temin Edilemiyor)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.