Öneride bulun

Etkinliklerle Bilim Eğitimi 2

Erken çocukluk döneminde bilim eğitimine ilişkin yapılan araştırmalarda eğitimcilerin eğitim ortamlarının düzenlenmesi, yöntem ve tekniklerin belirlenmesi, materyallerin seçilmesi, bilimsel süreçlerle ilgili planlama yapılması gibi konularda güçlük yaşadıkları tespit edilmiştir.

Bilim eğitim programlarının hazırlanmasında eğitimcinin, çocuğu etkin kılan, yaparak yaşayarak öğrenmesini destekleyen etkinlikleri, yöntem ve teknikleri temel alması son derece önemlidir. Çünkü bilimi öğrenmenin en iyi yolu bilim yapmaktır. Bütün bilim dallarının temel noktası gözlemdir. Gözlemin başlangıcından itibaren çocuklar karşılaştırma yapmaya, sınıflamaya, ölçmeye, iletişim kurmaya, çıkarsama yapmaya ve tahmin yürütmeye devam ederler.

Bu bağlamda kitapta; bilim eğitimine ilişkin yaşanılan güçlüklerden yola çıkılarak, birçok ülkede uygulanan erken dönemde bilim eğitimine yönelik eğitim programlarının incelenmesi sonucu oluşturulan kuramsal çerçeve ve bu doğrultuda hazırlanmış etkinlik örnekleriyle, eğitimcilerin kaliteli bir bilim eğitimine yönelik bakış açılarını zenginleştirmek ve kendi programlarına uyarlayabilecek yeterlilikleri kazanabilmelerine katkıda bulunmak amaçlanmıştır.

Yayın Tarihi
ISBN 9786054579136
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 256
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/etkinliklerle-bilim-egitimi-2/273101.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:10184716/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
1,89 €
Liste Fiyatı: 2,91 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.