Öneride bulun
  Süper Fırsat

Ezilmiş, Bastırılmış ve Tükenmiş Avrupa Halklarına Çağrı

Lev Troçki’nin konuşmalarından bir derleme olan Ezilmiş, Bastırılmış ve Tükenmiş Avrupa Halklarına Çağrı sözleri ve hareketleri milyonların kaderini belirleyen bir adamın fikirlerini ve siyasi görüşünü anlamak açısından bulunmaz bir hazinedir. Bu konuşmalarda, kâh kapitalist sistemin sonunun geldiğini belirtmiş, kâh Rus Devrimi’nin ardından kitlelere hitap etmiş, kâh sürgün yılları sırasında Stalin’i eleştirmiştir. Barış, sınıf çatışması ve enternasyonalizm gibi birçok konuya değinilen bu on dokuz konuşmada, Troçki’nin dehasına, olağanüstü araştırmacı yanına ve devrime olan bağlılığına tanık olacaksınız.
“Kahrolsun savaş! Kahrolsun bu savaşın senaryosunu yazanlar! Barışa karşı çıkan hükümetler, saldırgan niyetlerini barış görüşmeleriyle maskeleyenler ortadan kaldırılmalıdır. İşçiler ve askerler, savaş ve barış işini burjuvazinin suçlu ellerinden kurtararak kendi ellerine almalıdırlar. Bizim bunu sizden talep etmeye hakkımız var, çünkü biz kendi ülkemizde böyle yaptık. Hem sizin hem bizim için kurtuluşa giden tek yol budur. Bütün ülkelerin proleterleri barışın ve toplumsal devrimin bayrağı altında saflarınızı sıklaştırınız!”

Çevirmen: Hayri Ercihan Özen
Yayın Tarihi
ISBN 6059691628
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 120
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 12.5 x 19.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/ezilmis-bastirilmis-ve-tukenmis-avrupa-halklarina-cagri/406954.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:2294248/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
0,81 €
Liste Fiyatı: 1,24 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.