Öneride bulun
  Süper Fırsat

Geometri ile Mimarlık Arasında

Paris’te La Défense’taki Tak’ın bir “küp”, Louvre’daki Piramit’in bir “piramit”, La Villette’teki La Géode’un da bir “küre” olduğunu kim inkâr edebilir? Ancak bu geometrik biçimler birer mimari biçim mi? Frank Gehry’nin tasarladığı mimari biçimlerden ya da Benoît Mandelbrot’un tasarladığı fraktal şekillerden ne açıdan daha “geometrik”tirler?
Mimarın “geometri”si ile matematikçinin geometrisi arasında benzeyen ve benzemeyen yanlar nedir?
Descartes, Pascal, Desargues, Gauss, Bolzano, Poincaré, Mandelbrot, Serfati ve diğer matematikçi filozoflar, Jean-Jacques Gardies, Gilles-Gaston Granger, Jules Vuillemin, Ludwig Wittgenstein ve diğer matematik filozofları Aalto, Brunelleschi, Durand, Gehry, Kahn, Bernini, Le Corbusier, Palladio, Philibert de l’Orme, Rietveld, Serlio, Utzon, Villard de Honnecourt, Viollet-le-Duc, Wright gibi mimarların çizimlerinden kalkarak mimarlığa “uygun” bir geometri arayışına giren bu kitabı beslediler.

Çevirmen: Alp Tümertekin
Yayın Tarihi
Orijinal Adı Entre géométrie et architecture
ISBN 9786257035224
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 256
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Sanat » Mimari
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/geometri-ile-mimarlik-arasinda/704069.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:11990002/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
30,23 €
Liste Fiyatı: 46,50 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 924
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.