Öneride bulun
  Süper Fırsat

Gilles Deleuze'de Toplum ve Denetim

(...) Bu denemede ben, Karl Marx’ın Kapital’i 19. yüzyıl için ne idiyse bundan sonra Sinema adıyla atıfta bulunulacak Deleuze’ün Sinema kitaplarının da 20. yüzyıl için o olabileceğini öne süreceğim.

(...) Filmler, izleyicileri makinalarında işe koyarak, gelecekteki gelişim için sabit yedekler olarak varolan psikososyal olanak dizileri üretirler. Her libidinal vektör, her cezbedici tavır, para sisteminin kısıtlamaları içerisinde üretilmiştir ve topladığı ilgiye bağlı olarak, gelecek cazibeler için bekleyen biçimler okyanusunda belirli özgül bir ağırlık edinir. İzleyiciler haz ve bir miktar zamanla ödüllendirilirler; ancak bu onların ilk olarak satın aldıkları metadır. Bir yaşam şekli, ilgi fabrikasına giden otobüsün ücretidir. Üretim, izleyici ve imge arasındaki işlem seviyesinde gerçekleşir.
Jonathan L. Beller

Ali Akay-Eugene W. Holland-Paul Patton-Michael Hardt-S.J. Arnott-J.L. Beller

Çevirmen: Barış Başaran
Yayın Tarihi
ISBN 9758803468
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 148
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 19.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/gilles-deleuzede-toplum-ve-denetim/75595.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:63699/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
0,45 €
Liste Fiyatı: 0,69 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (kitapavrupa.com'da SATIŞ DIŞI)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.