Öneride bulun
  Süper Fırsat

Globalleşme Sürecinde Milliyetçilik Trendleri ve Ulus Devlet

Charles Dickens, "İki Şehrin Hikayesi" adlı ve 1789 Fransız İhtilali sırasında kişisel dramları anlattığı romanına "Zamanların en iyisi, zamanların en kötüsü...", diye başlar. Yaşları yarım yüzyılı geçmiş kişilerin yaşamında belki de 1989 yılı tıpkı böyle unutulmayacak bir yıldır. Ne tesadüftür ki; Dickens'in romanına konu olarak aldığı 1789 Fransız İhtilali'nden 200 yıl sonra, 1989'un ortasından itibaren farklılık gösteren politik dengeler Berlin Duvarı'yla birlikte yıkılırken, bu enkaz sonrasında ortaya çıkan pek çok sosyal, siyasal, psikolojik ve ekonomik sorun günümüzde daha yangılı hale geldi. Acaba bu sorunların sebebi / çözümü globalleşme mi?
Günümüzün en çok tartışılan konusu; globalleşme...
Peki globalleşen ne? Globalleşen kim?
Globalleşme kavramı incelendiğinde mevcut yaklaşımlar genelde iki farklı eksende karşımıza çıkıyor: Bir grup düşünür, globalleşme sürecini olumlu bir gelişme olarak değerlendirirken, diğer grup, süreci olumsuz bir biçimde ele alıyor. Bu kitap, farklı globalleşme yaklaşımlarının ulus-devlet ve milliyetçilik üzerindeki etkilerini konu ediniyor.

Yayın Tarihi
ISBN 9758380966
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 313
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 14 x 21.7 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/globallesme-surecinde-milliyetcilik-trendleri-ve-ulus-devlet/63756.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:51734/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
0,50 €
Liste Fiyatı: 0,78 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.