Öneride bulun

Günümüzde Latin Amerika ve Sosyalizm

Sovyetler Birliği'nin çöküşü sosyalizmin öldüğü anlamına mı geliyor? Eğer öyle değilse geleceğin sosyalizmi hangi ilkeler üzerinde yükselecek? Latin Amerika deneyimi, sosyalizmin geleceğine dair kuramsal tartışmalara nasıl bir katkı sağlayabilir?
D. L. Raby, bu sorular ekseninde, tüm dünyadaki çağdaş sol hareketler için esin kaynağı olan Latin Amerika'daki devrimci hareketliliğin ayrıntılı ve titiz bir çözümlemesini yapıyor. Küba ve Venezüella başta olmak üzere kıta ülkelerindeki devrimci hareketleri tarihsel ve çağdaş özellikleriyle inceliyor. Hugo Chavez, Fidel Castro ve öteki devrimci önderlerin başarılarının kaynağını eğiliyor.Bu hareketlerin kendine özgülükleri ve kıtasal ortaklıklarını irdelerken, Latin Amerika hareketini Sovyet deneyiyle karşılaştırıyor, Holloway ve Negri'nin otonomist tezlerini ele alıyor ve 21. yüzyıl sosyalizmine dair kuramsal önermelerde bulunuyor.
"Medyanın eseri olan yalan dağlarını yerle bir eden kitap." Tarık Ali
"Çağdaş sol hareket için yararlı dersler içeren Latin Amerika'nın devrimci gelenekleri ve deneyimi üzerine titiz bir inceleme." Richard Gott

Çevirmen: Ertan Günçiner
Yayın Tarihi
ISBN 9789944122245
Baskı Sayısı 3
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 368
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 19.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/gunumuzde-latin-amerika-ve-sosyalizm/102128.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:11849475/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
13,62 €
Liste Fiyatı: 20,96 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 46
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.