Öneride bulun

Keşifler Çağı'nda Türkler Mağripliler ve İngilizler

Rönesans dönemi bilinen dünyanın batısına, Amerika ve ötesindeki dünyaya cesur yolculukların yapıldığı, İngiltere ve dünya tarihini önemli ölçüde değiştiren bir keşifler ve seferler çağıdır.

Diğer taraftan aynı dönemde -Kraliçe I. Elizabeth döneminden Kraliçe Caroline döneminin başlangıcına kadar- Britanyalılar, Mağripliler ve Türklerle çok geniş bir sosyal, siyasi ve ticari ilişki içinde bulunmaktaydılar. Osmanlı Türkleri, Doğu Akdenizliler, Tunus, Cezayir, Libya ve Fas Müslümanları dışında, Hıristiyan olmayan başka hiçbir devlet İngiltere ile bu kadar geniş çaplı bir iletişim içinde olmamıştır. Bu Müslüman topluluklar, İngiliz sınırları içinde bilinen ve doğrudan iletişim kurulan farklı dine inanan en geniş insan topluluğunu oluşturmaktaydı, hatta Rönesans döneminin Yahudilerden ve Amerikan yerlilerinden daha fazla tanınan başlıca "öteki" toplumuydu.

Yayın Tarihi
ISBN 6055830243
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 256
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 14 x 21.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/kesifler-caginda-turkler-magripliler-ve-ingilizler/303546.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:229458/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
1,21 €
Liste Fiyatı: 1,86 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.