Öneride bulun

Kitaplar ve Muharrirler-II
Edebiyat Üzerine Makaleler (1928-1936)

Abdülhak Şinasi Hisar’ın henüz kitaplaşmamış yazılarından oluşan Kitaplar ve Muharrirler’i, Hisar üstüne doktora çalışması da bulunan Necmettin Turinay, üç cilt halinde yayına hazırladı: Mütareke Dönemi Edebiyatı, Edebiyat Üzerine Makaleler (1928-1936) ve Romana Dair Bazı Hakikatler (1943-1963).

Kitaplar ve Muharrirler’in ikinci cildinde Hisar’ın 1928 ile 1936 yılları arasında çıkmış deneme ve eleştirileri yer alıyor: Buradaki metinler doğrudan edebi tenkide ve tenkit tutumuna, romana ve şiire, edebi akımlara ve klasik metinlerin tercüme çalışmalarına, Victor Hugo başta olmak üzere çeşitli Avrupalı yazarlara, Ahmet Haşim, Abdülhak Hamid, Abdullah Cevdet, Süleyman Nazif, Namık Kemal gibi yazarlara ait değerlendirmelerden ve edebiyat üzerine parıltılı notlardan oluşuyor.
Bu kitap, genellikle roman ve hatıra yazarı olarak bilinen Abdülhak Şinasi Hisar’ın daha farklı bir yanını, bugünkü edebiyat okurunun yeterince tanımadığı denemeci ve eleştirmeci yanını öne çıkarıyor.

Yayın Tarihi
ISBN 9750815393
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 464
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/kitaplar-ve-muharrirlerii-amp-edebiyat-uzerine-makaleler-19281936/124257.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:210692/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
0,93 €
Liste Fiyatı: 1,44 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.