Öneride bulun
  Süper Fırsat

Kitap-lık 225 / Ocak-Şubat 2023

Eugène Ionesco Tiyatrosu
 
Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanmakta olan kitap-lık dergisinin 225. sayısı şiir ve öykülerin yanı sıra birbirinden önemli yazılarla dolu. Mehmet Rifat’ın hazırladığı kapsamlı dosyada 20. yüzyıl tiyatrosunda çığır açmış Eugène Ionesco bütün yönleriyle ele alınıyor. Mehmet Rifat’ın yazısıyla açılan dosyada Roland Barthes, Hédi Kaddour, Claude Abastado, Claude Mauriac yazılarının yanı sıra A. Benk, A. Compagnon, H. Kaddour, J. Lemarchand, G. Lerminier, P. Ricœur gibi isimlerin de görüşleri yer alıyor. Derginin öne çıkan öbür sayfalarında ise James Wood’un “Orhan Pamuk’un Veba Geceleri’nde Salgın ve İsyan” ve Mehmet Can Doğan’ın “Bilinmeyen İlk ve Bir Geçiş Şiiriyle Ahmed Arif Mitinden Demir Almak” yazıları var.
 
Nihat Ziyalan, Süreyya Berfe, Hüseyin Ferhad, Turgay Kantürk, Enver Topaloğlu, Betül Tarıman, Hakan Savlı, Cevdet Karal, Ömer Erdem, Bâki Ayhan T., Ali Ayçil, Nafia Akdeniz ve Murat Çelik şiirleri; Rıza Kıraç, Gökhan Yılmaz, Batıkan Köse, Üzeyir Karahasanoğlu öyküleri; Mehmet Ergüven, Serdar Rifat Kırkoğlu, Ahmet Bülent Erişti, Abdullah Ezik yazıları; Tuğrul Tanyol şiir, Esra Birkan çeviri söyleşileriyle  kitap-lık dergisinin 225. sayısında.

Yayın Tarihi
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 152
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 19.7 x 26 cm
İlgili Kategoriler:
Dergi » Kitaplık
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/kitaplik-225--ocaksubat-2023/636575.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:11651571/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
2,22 €
Liste Fiyatı: 3,42 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.