Öneride bulun
  Süper Fırsat

Kulluk Bilinci ve Şahsiyet Oluşumuna Hazırlık -1

İnsanı insan yapan deriden ambalajı değil, onun iman etmesi, sorumluluk duygusunu harekete geçirerek aklını doğru yönde çalıştırması, hayatına anlam kazandırmasıdır. Cansızlar, hayvanlar ve bitkiler irade ve akıl sahibi olmadıkları için sorumluluk duygusu taşımazlar. Onlar yaratılış gayelerinin dışında hareket de edemezler. Ama insan böyle değildir. Akıl ve irade taşıdığı için sorumludur ve hayatının bir gayesi vardır, o da “Yalnızca Allah’ı razı etmek çabası, yani Allah’a ibadet…” insan yalnızca Allah’a karşı sorumlu değil, bunun gereği olarak kendisine, ailesine, akrabalarına, kavmine ve genel olarak da tüm insanlığa karşı sorumludur.

Bu çalışmamız daha çok insana has olan erdemleri ele alan ve insanımızı faydalı yönde şekillendirmeyi amaçlayan bir çalışmadır. Bir diğer amaç ise şu kuralı hatırlatmaktır: “İnsanın yaratıcısıyla, kendisiyle, ailesiyle, tüm insanlarla, hayvanlarla, bitkilerle, tabiatla; kısaca tüm varlıklarla meşru ölçüler içerisinde barışık yaşabilmesi ancak sağlıklı bir eğitimle mümkündür.”

Yayın Tarihi
ISBN 6054913350
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 319
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » İslam » Kültür
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/kulluk-bilinci-ve-sahsiyet-olusumuna-hazirlik-1/339051.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:89678/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
11,08 €
Liste Fiyatı: 17,05 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 52
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.