Öneride bulun
  Süper Fırsat

Nasreddin'in Fendi Keloğlanı Yendi


Nasreddin Hoca "Beni şimdi iyi dinle Keloğlan. Herkesle dost kalmak istersen, kimseyle darılma, hiç kimseye kin besleme, kimseden nefret etme, his kimseyi kıskanma, kimsede ayıp, eksik arama, asla ve asla öfkelenme, sinirlerine hep hâkim ol, kibirlenme, böbürlenme. Kibir çok kötüdür Keloğlan. Hata yaptığın zaman özrü kabul et. Asla ve asla bencil olma. Vefalı ol. Savurgan olma. Büyüklerine saygıda, küçüklerine sevgide kusur etme. Her şeyine sahip çık. Gün gelir lazım olur. Ak akçe kara gün içindir. Sakla samani gelir zamanı. Damlaya damlaya göl olur, damlacıktan sel olur Keloğlan. Hadi yolcu yolunda gerek. Helalinden düğünün için gereken akçeleri kazan, sağ salim köyüne dön."
Keloğlan, Nasreddin Hoca’nın ve Selver Hatun'un elini öptü. Bacanağı, Deli Tayfun ile kucaklaştı. Aykız’la toka etti. Anası Iraz Hatun'un elini öptü, anası oğluna sarılıp ağladı. Cankız’a da sarılır, elleri uzar, elleri ayrılır. Cankız
hıçkırdı. Sevdiği adamdan ayrılmak zordu. Keloğlan, bir değneğin ucuna azık çıkınını takmışı. Değneği omzuna koyup yürüyerek uzaklaştı. Herkes uzaklaşan Keloğlan’ın arkasından bakıp el salladı. Nasreddin Hoca. Ne demiş atalarımız; “Yolcu yolunda gerek. Keloğlan gurbete gider Nasreddin Hoca da Selver.
Hatun'la tarlaya çalışmaya gider."

Yayın Tarihi
ISBN 9786259857268
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 160
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Edebiyat » Hiciv-Mizah
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/nasreddinin-fendi-keloglani-yendi/741747.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:12156234/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
5,46 €
Liste Fiyatı: 8,40 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 286
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2026
© 2010-2026 Her Hakkı Saklıdır.