Öneride bulun
  Süper Fırsat

Necib Mahfûz'un Romanlarında Din ve Tasavvuf

Necîb Mahfûz Nobel Edebiyat Ödülü alan ilk Müslüman ve ilk Arap yazardır. Hikâye, roman senaryo yazan ve çeviri yapan çok yönlü bir anlatı yazarı olan Necîb Mahfûz bulunduğu çevreden her yönden özellikle dinden etkilenir ve bunu anlatısal kurgularına aktarır. Necîb Mahfûz hikâye ve tarihsel romanla başladığı yazarlık hayatına eleştirel gerçekçilikle ve sembolik anlatılarıyla devam eder. Necîb Mahfûz ülkesinin sorunlarına çözüm bulmak ve katkıda bulunmak amacıyla Mısır’ın önemli gazetelerinden el-Ehrâm gazetesinde de yazmaya devam eder. Necîb Mahfûz anlatılarında ben, öteki ve özellikle ötesini tasavvuf ve tekke ile anlamaya çalışır.

Necîb Mahfûz 1952 yılında Cemal Abdunnasır tarafından yapılan devrimle ülkenin sorunlarının çözüleceği konusunda ümitlenir ancak bu olmayınca, ümidi kırılır. Devrim’i eleştirmek amacıyla 1959 yılından 1967 yılına kadar yedi sembolik roman yazar. 1959 yılında yazdığı Necîb Mahfûz’un ilk sembolik romanı Evlâdu Hâratinâ’nın el-Ehrâm gazetesinde tefrika edilmesinden sonra Mısır’da şiddetli tartışmalar yaşanır ve roman yasaklanır.

Yayın Tarihi
ISBN 9786256254435
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 192
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Edebiyat » İnceleme
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/necib-mahfzun-romanlarinda-din-ve-tasavvuf/698022.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:11960632/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
8,99 €
Liste Fiyatı: 13,83 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 312
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.