Öneride bulun
  Süper Fırsat

Panislavizm ve Rus Milliyetçiliği

İslav konularında dünya çapında bir şöhret olan Profesör Hans Kohn (1891-1971) Prag'da doğmuştur. 1914-1919 yıllarında Rusya'da harb esiri olarak kalmıştır. Alman Üniversitesi'nde tarih doktoru olmuş Amerika'nın New York, Harvard, Berkeley Üniversiteleri ve kolejlerinde modern tarih okutmuştur. Eserleri muhtelif dillere çevrilmiştir. Yayın müşavirliğini yaptığı Ansiklopedi britannica'nın pek çok maddesini yazmıştır.
Panislavizmin doğuşu, gelişmesi ve Rus emperyalizminin emrinde kullanmasını İslav devletlerinin arşivlerindeki çalışmalarına dayanarak bu eseriyle ortaya çıkarmıştır. Böylece;dağınık, geri ve gayesiz İslav kavimlerinin son yüzelli yılda büyük bir güç haline gelişindeki sırları çözülmüştür.
Panislavizm ideolojis, Türk-Rus münasebetlerinde önemli bir ağırlığa sahiptir. Ayrıca zamanımızın tarihini iyi anlamak isteyenler için bu eser önemli bir kaynaktır.

Çevirmen: Dr. Agah Oktay Güner
Yayın Tarihi
Orijinal Adı 'Le Panslavisme
ISBN 9754980373
Baskı Sayısı 3
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 262
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi 1. Hm. Kağıt
Boyut 13.5 x 19.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/panislavizm-ve-rus-milliyetciligi/34037.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:170463/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
0,22 €
Liste Fiyatı: 0,34 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2026
© 2010-2026 Her Hakkı Saklıdır.