Öneride bulun

Post-Modern Pre-Modern’i Öpüyor: Siyasal İslam

Kadir Cangızbay, Post-Modern Pre-modern’i Öpüyor kitabında, siyasal İslam’dan laikliğe; bilimin ne olduğundan ne olmadığına; Aydınlanma’dan Cumhuriyete, tüm toplumu ve dünyayı saran karanlığa, pek çok güncel ve kalıcı konuyu el alıyor. Cangızbay’ın çizdiği çerçeve, insanlığın özgürleşme çabası için ilk adım olarak, karanlığı teşhis etme yönünde bir çaba olarak ortaya çıkıyor.
 
"İster İslâm olsun, ister Hıristiyanlık veya herhangi başka bir din, referansı insan-üstü bir varlık, vaadi de hayat-ötesi bir dünya olan her türlü ideoloji, insanı ‘insanlığa karşı suç’ niteliğindeki caniliklere sürükler, bu tür canilikleri meşrûlaştırmaya yönelik en elverişli düşünsel zemini ve doktrinsel dayanağı oluşturur."
 
“Âmiyâne tabiriyle ‘allahsız’ neo-liberalizmin en elverişli aletleri, Allah’ı ‘öbür dünya’ya sürgün eden siyasal İslâmcılar olacaktır: İnsan-üstü bir referansa dayanarak biz insanlar üzerinde tahakküm kurma peşindeki ‘can’ düşmanı yaratıklar karşısında yapmamız gereken, ‘inanmak’ın insanın ‘bilgi öznesi’ olmaktan vazgeçmesine tekabül eden bir zül olduğunu haykırmak olmalıdır.”

Yayın Tarihi
ISBN 6059386609
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 360
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Siyaset » Siyaset Bilimi
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/postmodern-premoderni-opuyor-siyasal-islam/506641.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:9014722/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
14,11 €
Liste Fiyatı: 21,70 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 8 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 112
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.