Öneride bulun

Rosa Luxemburg

"Devrim muhteşem bir şeydir, başka her şey zırvalıktır!"

Polonya ve Alman Sosyal-Demokrasisi'nin yıldızı olan Rosa Luxemburg. Örgütlenmeye olan inancı, mücadelenin başlıca vasıtası olarak kitle grevini görmesi ve parti yönetimlerinin dar kadrolarından ziyade eylem içindeki kitlelerin kendi deneyimlerinden ders çıkarmalarını her zaman öne çıkaran yaklaşımıyla hâlâ önemini koruyan bir devrimcidir. Ayrıca, yine hareketin liderlerinden Leo Jogiches'le aşkında sergilediği gibi, kadınlığını taviz vermeden yaşamasıyla günümüzün bağımsız devrimci kadın figürünün öncülerindendir.

Dönemin Lenin'e kafa tutan tek ismi olan ve anti-milliyetçiliğği bir eksiklik değil, gurur kaynağı sayan Rosa Luxemburg'un günümüzle ilintisini de küreselleşme denilen bu yeni emperyal çağda savaş arzularınının belkemiğini oluşturan milliyetçilik belasına karşı kararlı tutumuna işaret ederek açıklayabiliriz.

Paramiliter hruplarca. Alman Reichtag’ında savaşa karşı çıkan tek sosyal-demokrat olan Karl Liebknecht’le birlikte öldürülen ve kanala atılan cesedi üç ay sonra bulunan Rosa, ölümünden önceki son yazısında şöyle haykırıyordu:

Berlin’de düzen hüküm sürüyor. Sizi budala çakallar! Sizin ‘düzen’iniz kumdan inşa edilmiştir. Yarın devrim bir kere daha ayağa kalkacak ve trompet sesleriyle haykıracaktır: Buradaydım, buradayım, hep burada olacağım!”

Çevirmen: Osman Akınhay
Yayın Tarihi
ISBN 9752890539
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 708
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 19.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/rosa-luxemburg/50528.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:171670/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
16,93 €
Liste Fiyatı: 26,04 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ VAR (Geçici Olarak Temin Edilemiyor)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.