Öneride bulun

Rusya İmparatorluğu’nun Müslümanları
İslam, İmparatorluk ve Avrupa Modernitesi (1788-1914)

Rusya İmparatorluğu’nun Müslümanları, 18. yüzyılın sonlarından Birinci Dünya Savaşı’nın patlak vermesine kadar Orta Avrasya’nın Müslüman toplulukları arasındaki sosyal ve kültürel değişimin izini sürüyor.
 
Kitap, Rusya İmparatorluğu’nun son yıllarındaki hızlı değişim sürecine odaklanarak, Rusya’nın İdil-Ural Havzasında yaşayan Müslüman toplulukların çetrefilli dönüşüm sürecini, çarlık idaresini ve uzun 19. asırda (1789-1914) etkili olan bölgelerarası değişimin ve etkileşimin dinamiklerini ele alıyor.
 
Rusça ve Türki dillerde zengin bir kaynak yelpazesinden yararlanan Mustafa Tuna, emperyal Rusya’nın en eski Müslüman topluluğu olan İdil-Ural Müslümanlarının dönüştürülmesinde İslam’ın, sosyal ağların, devlet müdahalelerinin, altyapısal değişikliklerin ve Avrupa modernitesinin küreselleşmesinin rollerini araştırıyor.
 
Ayrıca, emperyal yönetişim, çeşitlilik, azınlıklar ve İslami reformla ilgili farklı bakış açılarını tartışmaya açan yazar, emperyal durumların incelenmesi için yeni bir kavramsal model öneriyor.

Yayın Tarihi
ISBN 9786057646873
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 363
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 14 x 23 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/rusya-imparatorlugunun-muslumanlari-amp-islam-imparatorluk-ve-avrupa-modernitesi-17881914/642289.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:11679673/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
17,53 €
Liste Fiyatı: 26,97 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ VAR (Geçici Olarak Temin Edilemiyor)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.