Öneride bulun
  Süper Fırsat

Şiir Aktarı

"... Ah, sana ödül olan şey bana ceza/Bu sağır bu yabancı bu saçma dünyada..."
 
Ahmet Ada'yı okudukça Mersin çağırıyor beni. Baharat kokan çarşıları çağırıyor. Mutfağım zerdeçalla daha geçen gün tanıştı. Zerdeçallı kurabiyeyle de... Kim bilir daha keşfetmediğim ne çok baharat var. İsimleri, çağrışımları ne güzel... Bir de türkü takılıyor dilime. Türkü Isparta yöresinden, olsun, Mersin geçiyor içinde. Mersin ağacının diğer adı da murt ağacıymış. Gel de sözcüklerin sesini önemseme. Evlerinin önü murt (!) Oldu mu şimdi?
Mersin, baharatları, palmiyeleri, çarşıları... Hepsi uzakta şimdi. Çocukluğumdan sıcak, nemli birkaç yaz anısı, Edirne'den güneye uzanan yollar, tütün kokusu, teypte neşeli şarkılar, gişe memurları, yol kenarında tezgahlar, dağ kekikleri, ballar... Balkonumdaki sardunyalarla oyalanıyorum.
"...
Ah ölçüyor cesaretimi bölündüğüm öteki, Ayaklarım dünyanın sularında, başım Yalnızlıktan kurtuluyor, konuşkan Bir kavak oluyorum Anadolu'da"
 
Ahmet ADA

Yayın Tarihi
ISBN 9786256484399
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 40
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 11 x 19.5 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Edebiyat » Diğer
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/siir-aktari/672763.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:11839850/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
0,74 €
Liste Fiyatı: 1,14 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 8 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 86
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.