Öneride bulun
  Süper Fırsat

Şiir ve Dil

Yavuz Özdem uzun yıllardır şiir ve özellikle de şiir ve dil üzerine yazdığı yazılarını bu kitabında topladı. Bir yirmi yıllık süreçte 1996-2004 yılları arasın şairin sabırla geliştirdiği ve olgunlaştırdığı son yüzyıllık dönemde şiirin neliği üzerine en çok tartışılan ve dikkatleri çeken bu alanda, şiir ve dil üzerine yazdığı bu kitapta yer alan yazıların, günümüzün şiiri hakkında genel bir bilgi vereceğine inanıyoruz. Şiirin öncelikle bir dil olduğu gerçeğinden hareket eden şairin bu kitabının şiir üzerine teorik boyutta yazılı bir birikimin oluşmasına katkıda bulunacağından da eminiz. Yazılarda şairin böylesi bir geleneksel birimi gözettiğini ise rahatlıkla söyleyebiliriz.

Şair "Güzelliği avuçlarımın içine aldım, acıydı." der. Sonra Octavio Paz sorar. "Güzellik mi, sözcük mü?" Yanıtını yine kendisini verir. Her ikisi de. sözcükler olmaksızın güzellik avuçlar içine alınmaz.

Yayın Tarihi
ISBN 9759056000
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 96
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi 3. Hm. Kağıt
Boyut 13.5 x 21 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Edebiyat » İnceleme
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/siir-ve-dil/297497.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:87009/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
0,60 €
Liste Fiyatı: 0,93 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2026
© 2010-2026 Her Hakkı Saklıdır.