Öneride bulun
  Süper Fırsat

Sinan Süleymaniye’de

Bu oyun: Hünkâr ile Mimar, Düşlerde Selimiye ve Mümkünler Köprüsü’nden sonra; yayınlanması için hazırladığım SİNAN ile ilgili son kitabım.
D. T. Genel Müdürlüğü: “2009-2010” sezonunu 60. Kuruluş yıl dönümü olması nedeniyle; Tiyatroyu halka tanıtmak için yerli yazarlardan seçilmiş özel bir repertuarla anmayı tercih etmişti. İlk oyunum Hünkâr ile Mimar bu sayede sahnelendi.
Oyunumu yöneten ve Sinan’a can veren Semih Sergen ile böylece tanışma onuruna erdim.
22.12.2009 tarihinde TRT İzmir radyosunun sevilip ilgiyle izlenen “Gecenin İçinden” Söyleşi programına da böyle bir vesile ile davet edilmiştim. Söyleşiyi sunan spiker Fikret ALAN, uzman konuk Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hülya NUTKU idi.
Söyleşide; sunucunun, tarihi oyunların belgeleri olmayan kurgulara dayalı şüpheci görüşlerine karşı; yetkin bir otorite olan hocamızın bir dram yazarının düşselliği sorgulama özgürlüğü ile ilgili görüşleri, bir mimar olarak bana inandığım Sinan’ı yaratma fırsatı verdi. Hocamızın desteği olmasa, oyun yazarı olabilir miydim bilemem! Kitabımın sonuna onlarla ilgili anılarımdan bir demet eklemek istedim.

Yayın Tarihi
ISBN 9786256454200
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 109
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/sinan-suleymaniyede/652327.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:11734620/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
7,09 €
Liste Fiyatı: 10,91 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (kitapavrupa.com'da SATIŞ DIŞI)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.