Öneride bulun
  Süper Fırsat

Sivil Toplum Örgütleri ve Yoksulluk

Türkiye’de Avrupa Birliği’ne üyelik süreci bağlamında yapılan siyasi, hukuki reformlar, demokratik gelişmeler, özgürlükçü yaklaşımlar bir taraftan sivil toplum kuruluşlarının gelişmesine, diğer taraftan yoksulluk gibi sosyal sorunların çözümü noktasında farklı adımların atılmasına zemin hazırlamıştır. Küreselleşmenin ve teknolojik gelişmelerin etkisiyle ortak sorun olarak görülmeye başlanan yoksulluk, önceleri sosyal politikaların ana başlığını oluştururken son dönemlerde sivil toplum örgütlerinin de mücadele verdiği bir alan haline gelmiştir. Dünya nüfusunun %10’u dünya gelirlerinin %70’ine sahiptir.  Bu alanda başı çeken ABD dünya gelirinin %25’ine sahipken Japonya ve Almanya O’nu takip etmektedir. Buna karşılık Dünya nüfusunun yarıya yakını günlük 2 Amerikan  doları gelirin altında yaşarken, günlük 1 doların altında yaşamını devam ettirmeye çalışanların dünya nüfusuna oranı 5/1’dir.
Yoksulluk; insanların beceriksizliğinden, tembelliğinden, eğitimsizliğinden, doğal kaynakların yetersizliğinden, bölgesel farklardan kaynaklı bir sorun olmaktan öte yoksul insanların haklarını başkaları yedikleri için ortaya çıkan bir sorundur. Diğer bir ifadeyle açlık; aş insanların doymamasından değil, tok insanların doymamasından kaynaklı bir sorundur.

Yayın Tarihi
ISBN 9786059786041
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 304
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 19.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/sivil-toplum-orgutleri-ve-yoksulluk-/385623.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:1135676/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
12,09 €
Liste Fiyatı: 18,60 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 72
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.