Öneride bulun
  Süper Fırsat

Sosyalizmde Ücret Sorunu

Uluslararası komünist hareketin sosyalizmde ücret konusunda veya genel anlamda Marksist-Leninist politik ekonomiyi geliştirme diye bir derdi olmadı. Lenin ve Stalin'in bu konuda ürettikleri neyse onunla adeta idare ettik.
Sosyalizmde ücret sorunu da devlet sorunu gibi aynı kaderi paylaşıyor. Bolşevikler, "Elimizde hiçbir tecrübe yok, iyisi mi biz bu devrimden vazgeçelim:' demediler. Pratikte karşılaşılan ve öngörülemeyen her sorunu çözmek için uğraştılar. Sosyalizmde ücretlendirme veya ücret bu türden en tipik sorundur.
Bu sorun ele alınırken bir noktaya dikkat etmek gerekir. Sosyalizmde ücret sorununda Marks ile Lenin değil, Marx ile Stalin arasında bir düşünce birliği bağı vardır. Lenin, SSCB'de ücret konusunda başlangıç aşamasındaki gelişmelerin bizzat şahidi olmuştur.
SSCB'de ücret sorununun çözümü esas itibariyle Stalin döneminde gerçekleşmiştir. O halde burada Marx ve Stalin'i ücret konusunda nasıl anlamalıyız sorusuna cevap aranmalıdır.

Yayın Tarihi
ISBN 9786057186492
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 194
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/sosyalizmde-ucret-sorunu/666545.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:11806626/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
12,09 €
Liste Fiyatı: 18,60 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 7 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 312
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.