Öneride bulun

Stoa Mantığı ve Farabi'ye Etkisi

Ahlak felsefesinin yanı sıra, mantık ve fizik bilimlerine de ayrı bir önem vermiş olan Stoacılar, kozmosun yapısını inceleyen fiziği bir ağaca; insanları bu yapı içinde nasıl hareket edeceğini gösteren ahlakı verimli bir tarlaya ve fizik ile ahlakı koruduğu için mantığı bir sura benzetirler.
Ayrıca Stoacılar, felsefeyi canlı varlığa, mantığı, onu oluşturan kemik ve sinirlere, ahlakı etli kısımlara, fiziği ise ruha benzetirler. Yine onlara göre felsefe, yumurtaya, yumurtanın kabuğu mantığa, akı ahlaka, içi yani sarısı da fiziğe karşılık gelir. Felsefeyi bir bahçeye benzeten Stoacılar da olmuştur. Bunlara göre mantık bu bahçeyi çevreleyen ve koruyan bir duvar; fizik bitkiler, ahlak da meyvelerdir.

Yayın Tarihi
ISBN 9789756788387
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 208
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21.5 cm
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/stoa-mantigi-ve-farabiye-etkisi/84529.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:65606/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
10,48 €
Liste Fiyatı: 16,12 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ YOK (TÜKENMİŞ)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.