Öneride bulun

Tarih Sahnesinde Osmanlılar

Oğuzların Kayı boyundan olan Osmanlıların Anadolu’ya ne zaman geldikleri kesin olarak bilinmemektedir. Oğuzların Bozoklar kolundan olan Kayıların Malazgirt Savaşı’ndan sonra (1071) diğer Oğuz boylarıyla birlikte Anadolu’ya geldikleri ve çeşitli bölgelere yerleştirildikleri bilinmektedir.
Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alâeddin Keykubat zamanında Ankara’nın Karacadağ yöresine yerleştirilen Kayılar, bir süre sonra Ertuğrul Bey komutasında Sakarya ırmağı çevresindeki topraklara yayılarak Söğüt kasabası ile Domaniç yaylasını almışlardır. Söğüt’ü kendisine merkez yapan Ertuğrul Bey, ölünceye kadar burada kalmış, beyliğinin sınırlarını genişletmiştir.
Ertuğrul Bey’in ölümünden sonra Kayıların başına oğlu Osman Bey geçti. Bu sırada Anadolu Selçuklu Devleti eski gücünü kaybetmiş, Anadolu İlhanlıların egemenliği altına girmişti. Selçukluların bu durumundan yararlanan bazı Türkmen beyleri bağımsızlıklarını ilân ederek merkezle olan bağlarını kesmişlerdi. Osman Bey de diğer Türkmen beyleri gibi, bağımsızlığını ilân ederek, kendi adını verdiği Osmanlı Beyliğini kurdu (1299).
Bu önemli tarihsel gelişmeleri yakından izlemiş olan Edirneli Oruç Beğ, ayrıntılarıyla anlatmaktadır.

Yayın Tarihi
ISBN 9757651949
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 448
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 19.5 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Tarih » Türk-Osmanlı
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/tarih-sahnesinde-osmanlilar/274953.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:214212/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
1,81 €
Liste Fiyatı: 2,79 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ VAR (Geçici Olarak Temin Edilemiyor)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.