Öneride bulun

Ten ve İz
İnsanın Kendini Yaralaması Üzerine

Yürümeye Övgü ve Acının Antropolojisi’nin yazarı antropolog David Le Breton bu kitabında günümüz insanına özgü ilginç bir durumunu inceliyor: Akıl hastası olmayan sıradan insanların bedenlerine zarar verme, kendilerini yaralama hallerini irdeleyip nedenlerini ortaya koyuyor. Kesme, damgalama, kendi kendine dövme yapma, delme, halkalama gibi bedeni değiştiren davranışların anlamlarını aydınlatmaya çalışıyor, ruhun dilsiz işaretlerine rehberlik ediyor.

Yazar bireylerin kendi bedenleriyle ilişkisinin bu boyutunu, insanlığın kadim dönemlerinden değil, günümüzden hareketle oluşturduğu perspektifiyle açıklıyor.

Çevirmen: İsmail Yerguz
Yayın Tarihi
ISBN 9755705293
Baskı Sayısı 2
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 156
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/ten-ve-iz-amp-insanin-kendini-yaralamasi-uzerine/260202.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:21687/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
0,56 €
Liste Fiyatı: 0,87 €
Kargoya Teslim Tarihi: Yaklaşık 8 İş Günü
Kazanacağınız Puan: 22
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.