Öneride bulun
  Süper Fırsat

Terken Dünyayı Sarsan 30 Yıl

Merv’deki saltanat sarayında Selçuklu Şehzadeleri Melikşah ve Arslanşah’ın nikah merasimleri yapılıyordu. Melikşah Hakanlı (Karahanlı) prensesi ile, Arslanşah ise Gazneli Prensesi ile evleniyordu. Selçuklular, bu iki evlilik ile Gazneliler ve Hakanlılar devleti ile bir tür dostluk tazeliyorlardı.
İmam nikah kıydıktan sonra cemaatten biri yanık sesiyle Kur’an okumaya başladı. Herkes Kur’an okunurken huşu içinde dinledi. Sonra dualar edildi ve gelinler ve damatlar kendilerine ayrılan odalara geçtiler. Burada Melikşah, gelinin duvağı açtı ve ilk defa onun yüzünü gördü. Karşısında gencecik, kendi yaşlarında, ay parçası gibi bir güzel vardı. Melikşah görür görmez ondan çok etkilendi. Onun boynuna, çeşitli mücevherlerle süslenmiş altın bir gerdanlık taktı. 
Dışarıda ise günlerce sürecek çifte düğün merasimi başlamıştı bile. Halka tatlılar, şerbetler ve çeşitli hediyeler dağıtılıyordu. Canbazlar gösteriler yapıyor, şairler şiirler okuyordu. Biraz sonra Arslanşah da eşiyle birlikte törenlere katıldı. Halk tarafından selamlandı. Arslanşah’ın yanındakiler halkın üzerine altın saçtılar.
Melikşah ve Hakanlı gelini ise bütün beklentilere rağmen ortaya çıkmadı.
… Melikşah sordu:- Senin ismin Terken mi, Türkân mı?

Yayın Tarihi
ISBN 6053236450
Baskı Sayısı 1
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 190
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 19.5 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Edebiyat » Roman (yerli)
 
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapavrupa.com/kitap/terken-dunyayi-sarsan-30-yil/399301.html"> <img src="https://img.kitapavrupa.com/v1/getImage/fn:1208166/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
%
35
indirimli
10,00 €
Liste Fiyatı: 15,39 €
Kargoya Teslim Tarihi: SATIŞ VAR (Geçici Olarak Temin Edilemiyor)
Okuyacağım (0)
Okuyorum (0)
Okudum (0)

 
KitapAvrupa © 2025
© 2010-2025 Her Hakkı Saklıdır.